Marieke van EschIk ben Marieke van Esch, getrouwd en moeder van 2 pubers. Ik werk vanuit mijn praktijk in ’t Oventje (3 km buiten Uden) en ik begeleid kinderen met leerproblemen, ontwikkelingsproblemen en gedragsproblemen. Veel van de kinderen in mijn praktijk zijn hoogbegaafd, hooggevoelig en/of beelddenkend. Kinderen die (op school) vastlopen, niet lekker in hun vel zitten, boos zijn zonder te weten waarom, etc. Ik help deze prachtige kinderen door op zoek te gaan naar de oorzaak en inzicht te geven in de uitdagingen, om vervolgens de uitdagingen bij de basis aan te pakken, waardoor deze (vrijwel altijd) verdwijnen. Het resultaat zijn kinderen die vrolijk zijn en plezier hebben in het leren, spelen en leven.

Ook werk ik met volwassenen die niet lekker in hun vel zitten of last hebben van o.a. stress of trauma. Door middel van reflexintegratie zorg ik ervoor dat je weer rust, stabiliteit en zekerheid ervaart in lijf en brein. In geval van trauma hoeft er niet over het trauma gesproken te worden om toch geholpen te kunnen worden.

Methodes

Ik ben o.a. gediplomeerd Talentbegeleider voor Hoogbegaafden, gecertificeerd coach ‘Ik leer anders’ voor beelddenkers, Visueel screener en trainer, ik werk met geboortepatronen en met reflexintegratie volgens de Masgutova methode (MNRI®), Rhythmic Movement Training en Bodymap Ontwikkelingslab. Ik ben in het bezit van de HBO-diploma’s Medische basiskennis en Psychosociale basiskennis. Ik ben SKJ geregistreerd en heb diverse jeugdzorg trainingen gedaan. En daarnaast heb ik diverse tools in mijn rugzak om kinderen en volwassenen weer in hun kracht te krijgen.

Nieuwsgierig welke opleidingen ik precies heb gevolgd? Bekijk het gerust op de pagina opleidingen en cursussen.

HB in beeld is aangesloten bij beroepsvereniging CAT (Complementair Aanvullende Therapeuten) onder nummer CM2529-24-08-19 (Natuurgeneeswijzen en Psychosociaal, level 3).
HB in beeld staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) onder nummer 100027964 en is lid van de koepel Hoogbegaafdheid.


Hb in beeld staat als professional vermeld op o.a. de volgende websites:
https://catcomplementair.nl
https://kwaliteitsregisterhoogbegaafdheid.nl/
https://www.benjehoogbegaafd.nl
http://ikbenhoogbegaafd.nl/coaches
https://talentstimuleren.nl/professionals
http://gavemensen.nl/hulp-en-doorverwijzing
http://www.novilo.nl/begeleiders
http://ikleeranders.nl/coaches
http://masgutovamethode.nl/vind-mnri-behandelaar
http://CNLS/visuomotorisch-trainers
http://zorgkaart4kids.nl/zoek-op-zorgkaart
https://agbcode.nl/webzoeker
https://skjeugd.nl/
https://www.poptalk.nl/
https://www.act4kids.nl/
https://www.brainmarker.com/


Visueel screener & trainer

logo coach Ik leer anders

masgutova-logo_2

novilo-logo-blauwkaderGeboorte in kaartlogo brainmarker